Post by mollos » Wed Oct 29, 2014 8:17 am

Hallo allemaal,

Ik zal me eerst nog maar eens weer voorstellen, het namelijk is alweer enige tijd geleden dat ik op het forum was.

Ik ben Richard uit Drenthe en ben al een geruime tijd bezig met het inrichten van mijn webwinkel. Ik werk (nog) op basis van versie 1.5.4.1. met daarin een behoorlijk aantal aanpassingen, deels gekocht, deels free-ware, deels zelf gemaakt.

Ik probeer zoveel mogelijk met VQMOD te werken omdat ik het basisprogramma op die manier mooi "clean" kan houden en problemen makkelijker zijn op te sporen.

Tot op heden had ik me met name beziggehouden met de werking en back-end van de winkel en ben nu zo langzamerhand toe aan (enige) aanpassingen in het front-end, de layout, en dergelijke.

Ik wil dit ook graag zo "clean" mogelijk doen en dus leek me VQMOD weer een goede oplossing. Ik zou een copy kunnen maken v.d. default-theme, echter moet je dan (denk ik?) het VQMOD-"onderhoud" ook weer op 2 themes toepassen.

Nu probeer ik dus met VQMOD de stylesheet.CSS aan te passen door deze in de xml-file aan te roepen met :

<file name="catalog/view/theme/*/styleheet/stylesheet.css">

En dan gevolgd door de gebruikelijke Search/replace/Add commandos, Echter helaas zonder succes.

Het valt me namelijk nu ook op dat ik eigenlijk nog nooit een xml-file ben tegengekomen die dit "aanroept".

Ook bij de gekochte extensies moest ik handmatig dingen in de stylesheet aanpassen.

Vraag is nu dan ook, kan de stylesheet.css zowieso wel aangepast worden d.m.v. VQMOD?

Alvast bedankt voor jullie reactie's

Met vriendelijke groet,

Richard

Newbie

Posts

Joined
Wed Oct 27, 2010 6:25 am

Post by k2tec » Wed Oct 29, 2014 3:25 pm

kan de stylesheet.css zowieso wel aangepast worden d.m.v. VQMOD
Neen
Maak een copy van je default thema.
Wijzig als in je copy thema wat default heet. ( pas op er staan er een paar bij die je niet mag wijzigen)

User avatar
Active Member

Posts

Joined
Mon Apr 12, 2010 8:06 pm

Post by mollos » Wed Oct 29, 2014 10:22 pm

Hallo,

allereerst enorm bedankt voor de zeer snelle reactie.

Duidelijk verhaal, ik zal dus een copie van default moeten maken.

Nog tips&tricks bij het maken van de copie / nieuwe theme?

Wederom alvast bedankt voor de reactie(s)

Met vr. gr.

Richard

Newbie

Posts

Joined
Wed Oct 27, 2010 6:25 am

Post by Martijn ISB » Thu Nov 13, 2014 4:10 am

Aanvulling op k2tec's reactie; vQmod werkt alleen op .php en .tpl bestanden -- uitzondering hiervan is index.php.

Wijzigingen in je CSS kan je doen in het bestand zelf maar je zou ook een nieuwe CSS file kunnen aanmaken en met een vQmod kunnen plaatsen.

Newbie

Posts

Joined
Thu Nov 13, 2014 2:48 am

Post by tjsystems » Fri Nov 21, 2014 4:31 am

mollos wrote:Hallo,
Nog tips&tricks bij het maken van de copie / nieuwe theme?
Wat ik zelf doe is alleen de pagina's die ik aanpas in het nieuwe theme map zetten. Als de pagina niet gevonden is dan wordt deze uit het default thema geladen. Zo blijft je 'core' zoveel mogelijk heel, en weet je precies wat je aangepast hebt. En zet opmerkingen bij aanpassingen. Dan kan je dit altijd terug vinden/weten waarom.

Vergeet ook niet in de header.tpl de links naar de stylesheet te veranderen!

Hoop dat je hier iets mee kan.
Gr,
Tim

edit: typo

Live with 2.2.0.0 fully SSL.


Active Member

Posts

Joined
Sun Aug 26, 2012 5:39 pm
Location - NL, Amsterdam
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest