Post by Moggin » Mon Jun 28, 2010 3:51 am

My image manager is blank. Please, can anyone help?

I've been able to successfully upload an image - but can't get at it. I've combed the forum, and done the following:
1. Changed permissions of image, image/data and image/cache from 755 to 777 -and back.
2. Cleared image cache of all images
3. Removed any new images
4. Looked for this javascript error: (it's been fixed, of course.)
5. Tried on Chrome, IE8 and Firefox. Cleared caches
6. Tried on different computer
7. Re-uploaded admin files
8. Tested OC's own demo - works fine
9. Run phpinfo file. No sign of Solaris, but don't know what else to look for.

I'm using an Apache server at Vidahost. I don't want to post the phpinfo up here yet, so if anyone could tell me what to look for, I will look.

Any help appreciated.

Attachments

upld.png

upld.png (27.63 KiB) Viewed 3115 times

Last edited by Moggin on Tue Jun 29, 2010 3:00 am, edited 2 times in total.

Active Member

Posts

Joined
Wed May 05, 2010 4:56 am

Post by Moggin » Mon Jun 28, 2010 4:01 am

PS I just found this in my logs/error.txt

Code: Select all

2010-06-27 14:15:17 - PHP Warning:  imagejpeg(): supplied argument is not a valid Image resource in /home/myshop/public_html/shop/system/library/image.php on line 43
2010-06-27 14:15:17 - PHP Warning:  imagedestroy(): supplied argument is not a valid Image resource in /home/myshop/public_html/shop/system/library/image.php on line 50

Active Member

Posts

Joined
Wed May 05, 2010 4:56 am

Post by Moggin » Mon Jun 28, 2010 9:53 pm

..when I 'inspect element' in Firebug, it seems that the script that populates the pane runs OK, but it doesn't display anything: and I see the same PHP warnings at the top of the output:

Code: Select all

<b>Warning</b>: imagejpeg(): supplied argument is not a valid Image resource in <b>/home/myshop/public_html/shop/system/library/image.php</b> on line <b>43</b><b>Warning</b>: imagedestroy(): supplied argument is not a valid Image resource in <b>/home/myshop/public_html/shop/system/library/image.php</b> on line <b>50</b>
..otherwise it looks the same as the demo, except I am running under SSL.

If I look at the HTML, my pane shows

Code: Select all

<div id="column_right"></div>
but the demo pane shows

Code: Select all

<div id="column_right"><div><a file="apple_cinema_30.jpg"><img title="apple_cinema_30.jpg" src="http://demo.opencart.com/image/cache/data/apple_cinema_30-100x100.jpg"><br>apple_cinema_30<br>.jpg<br>64.53KB</a>....||etc
...just trying to scrape some info together which I hope will help

Active Member

Posts

Joined
Wed May 05, 2010 4:56 am

Post by Moggin » Tue Jun 29, 2010 3:07 am

Solved only with a fresh installation. Clearly something I did/installed knocked out some function in the image manager. Now I'm going to chase it down :P
Thanks to all who read the thread and racked their brains on my behalf :)

Active Member

Posts

Joined
Wed May 05, 2010 4:56 am

Post by Moggin » Tue Jun 29, 2010 4:45 am

....and I just 'broke' the image manager again on the new installation, and hence found the source of the problem.
A corrupt image. Just one corrupt image, and it won't play ball! That's one solution I didn't try ::)
Hope this helps someone else!

Active Member

Posts

Joined
Wed May 05, 2010 4:56 am

Post by drubique » Thu Jul 01, 2010 10:42 pm

Am having a similar problem with IM.

How could you tell the image was corrupt?

This is my issue and it may be the same thing...

http://forum.opencart.com/viewtopic.php ... 659#p81669

New member

Posts

Joined
Wed Mar 10, 2010 1:51 am

Post by Moggin » Thu Jul 01, 2010 11:27 pm

drubique wrote:Am having a similar problem with IM.

How could you tell the image was corrupt?

This is my issue and it may be the same thing...

http://forum.opencart.com/viewtopic.php ... 659#p81669
Hi drubique.... Well I downloaded the image file and tried to open it with Irfanview - it said 'could not read file header!' The extension was .png but 'something' had happened to it in transit. Deleting that image restored all the others to my blank pane.

Your issue looks different: your images are still loading, but something appears wrong with Camel.png. It's just a guess, but does it work if the image name is lower case?

Also, are you seeing any errors in yourshop/system/logs/error.txt ? Not saying I'll be able to interpret, but it may help you or someone else to locate the problem.

====
EDIT - I see you have it sorted - great news :)

Active Member

Posts

Joined
Wed May 05, 2010 4:56 am

Post by wobbler611 » Wed Nov 03, 2010 4:53 pm

I had this problem too, for future reference if you have linux host and ssh access you can use the 'file' command to check the image files like this;

Code: Select all

data # file *
cart.png:               PNG image data, 16 x 16, 8-bit gray+alpha, non-interlaced
..
f2009.jpg:   HTML document text     <----------- Hmm, guess which one is courrupt
..
f2010.jpg:   JPEG image data, JFIF standard 1.01
index.html:             empty
logo.png:               PNG image data, 210 x 43, 8-bit/color RGBA, non-interlaced

Newbie

Posts

Joined
Wed Nov 03, 2010 7:42 am

Post by whitelogicsolutions » Thu Feb 10, 2011 8:17 pm

Hi there, i had the same problem and fixed it by increasing Memory in admin folder's php.ini memory_limit = 64M to 256M.

Hopefully someone else find this helpful

===========================
Ash Singh
http://www.WhiteLogicSolutions.com
http://ashishweta.info



Posts

Joined
Mon Jan 24, 2011 10:32 pm
Location - United Kingdom

Post by hjjewellery » Wed Dec 26, 2012 9:00 am

Hi there, i had the same problem and fixed it by increasing Memory in admin folder's php.ini memory_limit = 64M to 256M. Hopefully someone else find this helpful
whitelogicsolutions, I absolutely LOVE you!! this has solved ALL my problems!! I recently signed up with Vidahost cloud it is amazingly fast but I COULDNT work out why my images would not load/freeze/junkup my imagemanager and then the pages following that, was considering asking them to switch me back to good old CPanel, was sending me crazy!! THANK YOU!! (I was going to start altering core opencart code!, its always the most simplest thing ay!)

IOU 1x Beer! haha O0

Hannah.

Newbie

Posts

Joined
Wed Dec 26, 2012 8:51 am
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 45 guests