Post by Limon12 » Mon Apr 12, 2021 7:27 am

Hi, I starting to learn how to use opencart, I have followed the setup steps and able to access the store page along with the CMS.

Unfortunately, it seems it is unable to create 100x100 thumbnails into the cache folder when I upload images, the folder permissions for the image folders are 777. I am currently using XAMPP.

Any idea for a possible fix? Thanks.

Newbie

Posts

Joined
Sun Jan 10, 2021 7:05 am

Post by straightlight » Mon Apr 12, 2021 8:58 am

Ensure your storage folder is located outside of your public_html folder and to edit the server paths accordingly in both config.php files. Take note that the folder permissions must NOT be higher than 0755 and must be set recursively. Files must remain on the default server settings.

The most generated errors being found on Opencart forum originates from contributed programming. The increased post counters are caused by redundancies of the same solutions that were already provided prior.


Regards,
Straightlight
Programmer / Opencart Tester


Legendary Member

Posts

Joined
Mon Nov 14, 2011 11:38 pm
Location - Canada, ON

Post by pprmkr » Mon Apr 12, 2021 5:14 pm

Latest Xampp comes with PHP 8 ...
viewtopic.php?f=202&t=221484&p=809111#p809111

User avatar
Active Member

Posts

Joined
Sat Jan 08, 2011 11:05 pm
Location - Netherlands

Post by paulfeakins » Mon Apr 12, 2021 6:41 pm

Limon12 wrote:
Mon Apr 12, 2021 7:27 am
the image folders are 777.
Never do this.

For quick, professional OpenCart support please email info@antropy.co.uk


User avatar
Guru Member

Posts

Joined
Mon Aug 22, 2011 11:01 pm
Location - Reigate, Surrey, United Kingdom
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 32 guests