Post by Chulain » Wed Jun 16, 2021 5:56 am

After a crash and a full restore I have a working store again EXCEPT for some reason I cannot access any of the images or image subdirectories. Every image placement throughout the store is blank.
The Image Manager only shows me the 5 icons of the parent screen. (up,refresh,upload,folder,delete)
If I attempt to upload a new image I get the message 'Warning: Directory does not exist!' I get the same message if I try to add a new subfolder (whether it already exists or not).
My first though was the config for DIR_IMAGE was wrong but it appears to address the subfolder holding the store correctly.
e.g.
define('DIR_SYSTEM', '/public_html/myCompany/store/system/');
define('DIR_IMAGE', '/public_html/myCompany/store/image/');

I know all the images are still there in their correct image subfolders as any access using normal html works fine.

Could someone please help me to understand what is happening here.
(FYI OC version 3.0.3.7 PHP 7.4.10 mySQL 5.6.32)

Thank you
Derek

Solved, thanks to xxvirusxx. Fix involved changing hosting links.
Last edited by Chulain on Sun Jun 20, 2021 3:28 am, edited 1 time in total.

Newbie

Posts

Joined
Fri Aug 16, 2019 1:04 am

Post by paulfeakins » Wed Jun 16, 2021 7:47 pm

Sounds to me like it could be the Unix file permissions.

Files should be 644, folders should be 755.

For quick, professional OpenCart support please email info@antropy.co.uk


User avatar
Guru Member

Posts

Joined
Mon Aug 22, 2011 11:01 pm
Location - Reigate, Surrey, United Kingdom

Post by straightlight » Wed Jun 16, 2021 8:06 pm

Recursive mode.

The most generated errors being found on Opencart forum originates from contributed programming. The increased post counters are caused by redundancies of the same solutions that were already provided prior.


Regards,
Straightlight
Programmer / Opencart Tester


Legendary Member

Posts

Joined
Mon Nov 14, 2011 11:38 pm
Location - Canada, ON

Post by Chulain » Wed Jun 16, 2021 8:17 pm

@ paulfeakins

Thanks for your response. That fits the scenario perfectly. But:
I tried to provide as much info as I could, but forgot to mention that I had tried changing the permissions, all options from 644 up to 777 without having any effect.
Note: I believe if permissions were wrong I would not be able to access via simple html code such as :
https://www.dofacs.ca/calendars.html
One image is at https://www.dofacs.ca/shop/image/catalo ... db_spt.jpg

Newbie

Posts

Joined
Fri Aug 16, 2019 1:04 am

Post by straightlight » Wed Jun 16, 2021 8:19 pm

Chulain wrote:
Wed Jun 16, 2021 8:17 pm
@ paulfeakins

Thanks for your response. That fits the scenario perfectly. But:
I tried to provide as much info as I could, but forgot to mention that I had tried changing the permissions, all options from 644 up to 777 without having any effect.
Note: I believe if permissions were wrong I would not be able to access via simple html code such as :
https://www.dofacs.ca/calendars.html
One image is at https://www.dofacs.ca/shop/image/catalo ... db_spt.jpg
Have you tried from FTP?

The most generated errors being found on Opencart forum originates from contributed programming. The increased post counters are caused by redundancies of the same solutions that were already provided prior.


Regards,
Straightlight
Programmer / Opencart Tester


Legendary Member

Posts

Joined
Mon Nov 14, 2011 11:38 pm
Location - Canada, ON

Post by Chulain » Thu Jun 17, 2021 5:59 am

@ straightlight
I have no problems with FTP (using Filezilla).
e.g. drilling down through sub-directories of the image folder to
/public_html/Dofacs/shop/image/catalog/Dofacs/calendars/hummingbirds
I can access an image (ch_spt.jpg) which has been in that folder since 2013
It is only the rebuilt OC which is giving me a headache.
This is weird, eh?

Newbie

Posts

Joined
Fri Aug 16, 2019 1:04 am

Post by straightlight » Thu Jun 17, 2021 9:06 am

Chulain wrote:
Thu Jun 17, 2021 5:59 am
@ straightlight
I have no problems with FTP (using Filezilla).
e.g. drilling down through sub-directories of the image folder to
/public_html/Dofacs/shop/image/catalog/Dofacs/calendars/hummingbirds
I can access an image (ch_spt.jpg) which has been in that folder since 2013
It is only the rebuilt OC which is giving me a headache.
This is weird, eh?
There's nothing wrong with OC as long as you have the right defined image path and the recursive permission folders set to CHMOD 0755. The file permissions should not be changed.

The most generated errors being found on Opencart forum originates from contributed programming. The increased post counters are caused by redundancies of the same solutions that were already provided prior.


Regards,
Straightlight
Programmer / Opencart Tester


Legendary Member

Posts

Joined
Mon Nov 14, 2011 11:38 pm
Location - Canada, ON

Post by xxvirusxx » Thu Jun 17, 2021 2:07 pm

Chulain wrote:
Wed Jun 16, 2021 5:56 am
define('DIR_IMAGE', '/public_html/myCompany/store/image/');
And in config you have?

Code: Select all

define('DIR_IMAGE', '/home/username_from_cpanel/public_html/Dofacs/shop/image/');

My converted modules | Buy me a beer | Opencart upgrade service


User avatar
Expert Member

Posts

Joined
Tue Jul 17, 2012 10:35 pm
Location - România

Post by Chulain » Thu Jun 17, 2021 7:59 pm

@straightlight
definitely all folders are 755, all files are 644
@xxvirusxx
Yes, the four definitions in both config and admin/ config follow the following structure
define('DIR_APPLICATION', '/home/users/web/derek/public_html/Dofacs/shop/catalog/');
define('DIR_SYSTEM', '/home/users/web/derek/public_html/Dofacs/shop/system/');
define('DIR_IMAGE', '/home/users/web/derek/public_html/Dofacs/shop/image/');
define('DIR_STORAGE', '/home/users/web/derek/public_html/Dofacs/shop/storage/');
Only the image access seems to be a problem.

I am at a loss.
It looks as though I am going to have to rebuild the site from scratch. Bummer.

Thanks for the help anyway guys.

Newbie

Posts

Joined
Fri Aug 16, 2019 1:04 am

Post by xxvirusxx » Thu Jun 17, 2021 8:04 pm

Check your PM.

My converted modules | Buy me a beer | Opencart upgrade service


User avatar
Expert Member

Posts

Joined
Tue Jul 17, 2012 10:35 pm
Location - România

Post by ADD Creative » Thu Jun 17, 2021 8:20 pm

Check both your OpenCart and PHP error logs. There might be some relevant error messages as to why OpenCart can't read and resize your images.

www.add-creative.co.uk


Expert Member

Posts

Joined
Sat Jan 14, 2012 1:02 am
Location - United Kingdom
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 48 guests