Post by damianweasly » Thu Jan 21, 2021 1:28 am

Hi, I starting to learn how to use opencart, I have followed the setup steps and able to access the store page along with the CMS.

Unfortunately, it seems it is unable to create 100x100 thumbnails into the cache folder when I upload images, the folder permissions for the image folders are 777. I am currently using XAMPP.

Any idea for a possible fix? Thanks.

Newbie

Posts

Joined
Tue Jan 19, 2021 11:59 pm

Post by OSWorX » Thu Jan 21, 2021 1:37 am

Welcome to this forum.

but before we go ahead, you should do 2 things:
1. read this here: viewforum.php?f=176
2. use the forums search (and you will see that you are not alone, but also that there are many solutions)

Full Stack Web Developer :: Dedicated OpenCart Development & Support DACH Region
Contact for Custom Work / Fast Support.


User avatar
Guru Member
Online

Posts

Joined
Mon Jan 11, 2010 10:52 pm
Location - Austria

Post by paulfeakins » Thu Jan 21, 2021 7:38 pm

damianweasly wrote:
Thu Jan 21, 2021 1:28 am
Unfortunately, it seems it is unable to create 100x100 thumbnails into the cache folder when I upload images, the folder permissions for the image folders are 777. I am currently using XAMPP.
Folders should be 755, files should be 644.

For quick, professional OpenCart support please email info@antropy.co.uk


User avatar
Guru Member

Posts

Joined
Mon Aug 22, 2011 11:01 pm
Location - Reigate, Surrey, United Kingdom

Post by xxvirusxx » Thu Jan 21, 2021 7:42 pm

damianweasly wrote:
Thu Jan 21, 2021 1:28 am
I am currently using XAMPP.
Downgrade PHP 8 to 7.4 or apply this fix
viewtopic.php?f=202&t=221484#p809111

My converted modules | Buy me a beer | Opencart upgrade service


User avatar
Expert Member

Posts

Joined
Tue Jul 17, 2012 10:35 pm
Location - România
Who is online

Users browsing this forum: litzel_kanot and 23 guests